0 0
Зелката на Йоли

Споделяне в социалните мрежи

Или просто копирай линка

Зелката на Йоли

  • 120 мин.
  • Порции 7
  • Средна

Съставки

Сподели

От доста време и се каня на тази зелка и ето, че накрая я направих. На коледната семейна вечеря обра овациите и това беше едно от най-обсъжданите ястия на вечерта… опитайте и вие. Лично аз направих някои корекции по рецептата, така че и вие може да импровизирате. 

(Visited 192 times, 1 visits today)

Стъпки

1
Готова

Загрейте олиото в дълбока тенджера и задушете в нея свинското месо, до златисто. Прибавете праза и гъбите, разбъркайте, похлупете тенджерата с капак и оставете да си къкри на слаб огън.

2
Готова

Подправете пълнежа с двата вида пипер, лютата чушка и чубрицата. Овкусете със солта.

3
Готова

Сложете зелката в голяма тава и внимателно разлистете листата й като внимавате да не се откъснат от кочана. Когато стигнете до сърцевината на зелето внимателно го отстранете. На негово място поставете няколко лъжици от вече готовата плънка. Загърнете листата около пълнежа и притиснете с длани за да предадете отново формата на отстранената сърцевина на зелето. Започнете да слагате от месото във всеки лист, след това го загръщайте около средата и притискайте с ръце. След като напълните цялата зелка притиснете зелето с ръце и увийте с няколко листа.

4
Готова
120 мин.

Полейте вече напълненото зеле с вода и го изпечете за 120 мин. на 180°C. Преди да нарежете зелето отстранете изгорелите листа.

предишна
Содена питка за Бъдни вечер
следваща
Новогодишна торта с фондан
предишна
Содена питка за Бъдни вечер
следваща
Новогодишна торта с фондан